zaterdag 10 oktober 2009

Hard ingrijpen Roma broodnodig

Het verhaal van de Roma is het pronkstuk van 30 jaar lang volledig mislukt beleid. De VVD wil dat het roer radicaal omgaat. De nadruk moet komen te liggen op handhaving van de wet.

Als Roma die de wet aan hun laars lappen zich niet willen aanpassen, dan kiest de VVD onverkort voor de slachtoffers van de intimidatie en de criminaliteit. Dat betekent dat wat de VVD betreft de nadruk op handhaving van de wet moet liggen. Hulpverlening heeft alléén zin als de wet wordt gehandhaafd.

Dit stelde VVD-Tweede Kamerlid De Krom donderdag 8 oktober tijdens een Algemeen Overleg met de Ministers voor Jeugd en Gezin, voor Integratie en de Staatsecretaris van Onderwijs. Het verhaal van de Roma is een verhaal over extreem hoge criminaliteit, intimidatie, illegaliteit, schoolverzuim, werkloosheid, uitkeringen, fraude, woon- geluid- en parkeeroverlast, politieke correctheid en een volledig falende overheid.

De Krom: "Tijdens mijn werkbezoek aan Nieuwegein sprak ik met ondernemers wiens winkels worden leeggestolen, ambtenaren die 80% van hun tijd bezig zijn om zich de Commissie Gelijke Behandeling, advocaten en mensenrechtenorganisaties van het lijf te houden, burgers, ambtenaren en hulpverleners die worden bedreigd en geïntimideerd en uit angst voor represailles bang zijn om hun mond open te doen, een gemeenteraad die om dezelfde reden praat met meel in de mond, vechtpartijen, hulpverleners die langs elkaar heen werken en praten, meisjes die na de zomervakantie zoek zijn. Kennelijk is de handhaving van de wet en de sanctionering zodanig beroerd, dat het loont om je niet aan de regels te houden. Wordt van gewone, hardwerkende Nederlanders verwacht dat zij op tijd hun belasting en hun boetes betalen, voor de Roma schijnen andere regels te gelden. Geen wonder dat het vertrouwen in de overheid almaar daalt. Veel inwoners van Nieuwegein zijn het spuug- en spuugzat. En dat geldt wellicht ook voor andere gemeenten."

De Krom stelt dat het roer rigoureus ommoet: “Wat de VVD betreft is het simpel: elke inspanning om de zaak op de rails te krijgen is bij voorbaat kansloos als niet eerst de wet effectief wordt gehandhaafd. Net als voor iedere andere Nederlander. Er is in dit land geen plaats voor welke vrijstaat dan ook. Historisch besef en de geschiedenis van de Roma mag geen vrijbrief zijn voor dit soort gedrag”. Tijdens het Algemeen Overleg presenteerde De Krom een 3-puntenplan dat het kabinet nu moet oppakken om de problematiek snel en adequaat tegen te gaan.

Klik hier voor de volledige spreektekst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten