donderdag 1 oktober 2009

Kilometerheffing onhaalbaar en onbetaalbaar

De VVD wil dat de stekker nu uit het project kilometerheffing (“Anders Betalen voor Mobiliteit”) wordt getrokken.


De nieuwste voortgangsrapportage toont het mislukken overduidelijk aan. De invoering, volgens het regeerakkoord eind 2011, gaat niet lukken.

Geschrokken van vrijspraak buschauffeur in ontuchtzaak met minderjarig zwakbegaafd kind

De VVD is geschrokken van de vrijspraak van de buschauffeur die ontucht zou hebben gepleegd met een minderjarig verstandelijk gehandicapt kind.


Fred Teeven: “Ik neem toch aan dat het OM tegen deze uitspraak in hoger beroep gaat. Het lijkt erop dat er in elk geval onhelderheid was over de tijd waarin de verweten verdenkingen hebben plaatsgevonden. Ook wil ik van de minister weten of hij het met de VVD eens is dat er meer waarborgen moeten komen voor zwakbegaafden minderjarigen. Ik verwacht van hem dat hij deze waarborgen op korte termijn te definieert en overweegt het wetboek van strafrecht op dit punt te wijzigen.”

VVD wil einde aan seksueel misbruik op sociale werplaatsen

De VVD maakt zich zorgen over seksueel misbruik op sociale werkplaatsen en de manier waarop daar door de zedenpolitie wordt omgegaan.


Fred Teeven: “Ik hoor dat er afspraken zouden zijn tussen sociale werkplaatsen en de zedenpolitie over hoe om te gaan met een aangifte van seksueel misbruik binnen sociale werkplaatsen. Ik wil weten om wat voor afspraken dit gaat en wat de rechtvaardiging voor dergelijke afspraken is. Ik hoop niet dat de zedenpolitie ook met andere werkgevers afspraken maakt over de wijze van aangifte van of door werknemers.”