donderdag 1 oktober 2009

Kilometerheffing onhaalbaar en onbetaalbaar

De VVD wil dat de stekker nu uit het project kilometerheffing (“Anders Betalen voor Mobiliteit”) wordt getrokken.


De nieuwste voortgangsrapportage toont het mislukken overduidelijk aan. De invoering, volgens het regeerakkoord eind 2011, gaat niet lukken.


Charlie Aptroot; “De waarschijnlijke invoeringsdatum is inmiddels verschoven van 2011 naar 2016 in het meest optimistische scenario en zelfs naar eind 2019 in het meest realistische scenario”. Toch zijn de latere invoeringstermijnen niet het grootste probleem voor de VVD. Aptroot; “Wij zijn tegen de kilometerheffing omdat invoering € 4 miljard kost en daarna jaarlijks het systeem bijna € 1 miljard aan kosten veroorzaakt. Als wij deze bedragen in het wegennet investeren verdwijnen de files.”

“Het grote bureaucratische systeem met 9 miljoen kastjes in alle auto’s en iedere maand 9 miljoen facturen gespecificeerd naar traject, tijd en milieucategorie zal nooit functioneren. Het wordt de nieuwste en grootste mislukking in een reeks van foute automatiseringsprojecten bij de overheid!”

Nu al worden jaarlijks honderden miljoenen Euro’s uitgegeven aan de voorbereiding.

Aptroot; “Dit weggooien van belastinggeld moet onmiddellijk stoppen. Investeer iedere Euro in het wegennet, dat lost wel de verkeersproblemen op.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten