vrijdag 16 oktober 2009

Niet meer geld voor inburgering maar meer geld voor blauw op straat

Het is slecht gesteld met het inburgeringstelsel in Nederland. Extra geld investeren in inburgering is echter geen oplossing. Investeer liever in meer blauw op straat.

De uitvoering van de Wet Inburgering loopt niet goed. De kwantitatieve doelstellingen worden niet gehaald, kwaliteit en het maatwerk wordt niet geleverd, de kosten lopen uit de hand, de bureaucratie heeft het project gekaapt, er zit perverse prikkels in het systeem dat eigen initiatief van mensen ontmoedigt en van de eigen verantwoordelijkheid van inburgeraars is onder dit kabinet niets meer over.

Om de uitvoering vlot te trekken, maakt het kabinet nu 75 miljoen extra beschikbaar. Met dit geld mogen gemeenten een hele nieuwe kerstboom met nog meer “gratis” cursussen rond inburgering en allerlei tierelantijntjes zoals opstap- en instapcursusjes aanbieden. Dit alles betekent dat er in 2010 voor de inburgering bijna een half miljard Euro rechtstreeks naar de gemeenten gaat. De VVD voelt hier niets voor. Wat de VVD betreft houden we vast aan de oorspronkelijke budgetten en geen cent meer. Extra geld is niet de oplossing.

De VVD stelt voor het extra geld niet aan inburgering, maar aan extra politie te besteden. De VVD zal daartoe bij de begrotingsbehandeling WWI een voorstel indienen, zo kondigde VVD woordvoerder Paul de Krom vandaag aan tijdens een overleg met de Minister voor Integratie.

Klik hier voor de gehele spreektekst van Paul de Krom tijdens het Algemeen Overleg Inburgering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten