donderdag 29 oktober 2009

VVD laat huizenbezitters niet in de kou staan

VVD-Tweede Kamerlid Brigitte van der Burg heeft er tijdens de behandeling van de begroting van Wonen, Wijken en Integratie (WWI) voor gepleit de huizenbezitter en bouw te steunen.

De PVDA heeft de hypotheekrenteaftrek weer eens op de agenda gezet, om het CDA onder druk te zetten. De VVD vindt dit onverantwoordelijk. Voor het vertrouwen op de woningmarkt is er niks erger dan zo’n dreigement nog een half jaar of langer boven de markt te laten hangen.

Volgens van der Burg is het tijd om de woningbezitter te helpen: “eigen huisbezit is essentieel voor een gezonde woningmarkt, goed voor de bouw en daarmee ook voor de economie. Om dat te bereiken stelt de VVD wederom een pakket maatregelen voor. De VVD wil dat de discussie over de hypotheekrenteaftrek nu eindelijk eens definitief stopt! De overdrachtsbelasting moet voor 2 jaar afgeschaft worden, en het BTW-tarief voor onderhoud en renovatie moet verlaagd worden van 19% naar 6%”.

Verder vindt de VVD dat gemeenten moeten worden overgehaald meer particuliere kavels aan te bieden voor mensen die zelf hun droomwoning willen bouwen. De VVD gaat een motie ingedienen om dit te regelen. Volgens de motie moeten voor de duur van 4 jaar gemeenten worden ondersteund door ervaringsdeskundigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten