zaterdag 17 oktober 2009

Ter Horst mag politie niet de rug toekeren

Laetitia Griffith: "Minister Ter Horst moet het gesprek aangaan met de politie en hen niet de rug toekeren." 
 
De VVD-fractie maakt zich ernstig zorgen over de weigerachtige houding van minister Ter Horst om te praten met de hoofdcommissarissen van politie.

Griffith: “Minister Ter Horst plaats zichzelf door haar houding buitenspel en weet daardoor niet wat er leeft onder de dienders. Haar werkwijze draagt niet bij aan een effectieve aanpak van de criminaliteit en een goed zicht van de daadwerkelijke effecten van haar beleid op de politieorganisatie."

De VVD-fractie ontving al eerder signalen over een spreekverbod bij de politietop. Deze signalen over een spreekverbod worden door het interview van de heer Welten en de reactie van minister Ter Horst daarop alleen maar bevestigd. De VVD-fractie roept de minister ook op de heer Welten niet te straffen voor het luiden van de noodklok, maar het gesprek aan te gaan met alle hoofdcommissarissen.

Griffith: “Minister Ter Horst moet leren luisteren naar de verhalen van de dienders, weten wat er leeft op straat en inzien wat de daadwerkelijke effecten van de bezuinigingen zullen zijn bij de politie. Zij moet samen met de dienders zorgen dat de Nederlandse politie de beste van Europa wordt en hen niet de rug toekeren.”

De VVD wil een debat met de minister over de uitlatingen van de heer Welten en haar weigering om het gesprek aan te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten