zondag 4 oktober 2009

VVD Verheugd met Iers ja



Het Verdrag van Lissabon zal de bestuurbaarheid en efficiency van de EU27 moeten verbeteren. De crisis, die Europa hard treft, vraagt nu om echte oplossingen en niet langer om papieren verdragen. Een sterke markt, verscherpt financieel toezicht en een stabiele euro zijn daarin de speerpunten voor de VVD.

Europawoordvoerder Ten Broeke: “met dit Ierse Ja behouden we de verbeteringen die we danken aan het Nederlandse Nee in 2005, zoals toegenomen macht van de nationale parlementen en scherpe uitbreidingsregels”. Maar de VVD is bovenal van mening dat de EU zich vanaf nu volledig moet richten op het aanpakken van de crisis; “versterking van de interne markt, een verscherpt toezicht op de financiële sector en een gegarandeerd stabiele Euro”, zijn onze speerpunten aldus Ten Broeke.

Delegatieleider in het Europees Parlement Hans van Baalen is blij dat de periode van het “institutioneel geboetseer” nu achter ons kunnen laten. “Met het Ierse Ja kunnen we op basis van een nieuw verdrag de economische crisis aanpakken en beter samenwerken op het bestrijden van illegale immigratie, terrorisme en de georganiseerde misdaad”, aldus Van Baalen.

Neelie Kroes

Tegelijk wil de VVD wederom een lans breken voor een nieuwe termijn voor eurocommissaris Neelie Kroes. Commissaris Kroes zorgt voor continuïteit en krachtdadig optreden van de Commissie op het terrein van de eerlijke concurrentie. Met alle overheidssteun die in de crisis vloeit naar banken en nationale industrieën en het toenemend protectionisme is het cruciaal voor Europa en ook voor Nederland om iemand op die post te hebben die zich heeft bewezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten