maandag 2 november 2009

Inkoopregeling AOW-immigranten = uitverkoop belastinggeld


De inkoopregeling AOW voor immigranten kost de Nederlandse belastingbetaler gemiddeld 25.000 euro per persoon. Dit is volgens VVD-woordvoerder Stef Blok niet uit te leggen.

Vandaag behandelt de Tweede Kamer het wetsvoorstel van staatssecretaris Klijnsma over de inkoopregeling AOW voor immigranten.


Mensen die in Nederland komen wonen, tussen de 15 en 65 jaar zijn en op dit moment korter dan vijf jaar in Nederland wonen of werken, kunnen zich inkopen voor de AOW om zo op hun 67ste toch aan een volledige AOW-uitkering te komen. Staatssecretaris Klijnsma wil deze regeling nu verruimen van vijf naar 10 jaar.

Blok: “Deze regeling dient alleen gehandhaafd te worden wanneer de inkoop ook tegen een reĆ«le kostprijs plaatsvindt. Verruiming naar 10 jaar betekent dus een hogere premie voor de persoon die hier gebruik van wil maken. De Nederlandse belastingbetaler hoeft niet op te draaien voor de pensioenen van deze groep mensen.”

“Daarnaast is het natuurlijk prima dat er een mogelijkheid blijft bestaan voor Nederlanders die enkele jaren in het buitenland wonen om tijdens hun tijdelijke verblijf in het buitenland verzekerd te blijven van AOW-rechten.”

De VVD roept het kabinet dan ook op de plannen rond de AOW-inkoopregeling aan te passen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten