donderdag 14 januari 2010

VVD blij met doorbreken taboe op klimaatonderzoek


VVD-Tweede Kamerlid Helma Neppérus is tevreden met de uitkomst van het spoeddebat over de mogelijke manipulatie van klimaatcijfers.


Reeds in november werd door de VVD het debat gezocht naar aanleiding van de aanhoudende berichten over manipulatie van klimaatcijfers door wetenschappers, zoals naar voren zou komen in duizenden uitgelekte mails.

Werden tot voorheen de opmerkingen van Neppérus door linkse partijen wel afgedaan als "klimaatonnozelheid", met het debat van woensdag lijkt toch ook bij minister Jacqueline Cramer van Milieu het besef te zijn gekomen dat het wel degelijk belangrijk is een grondig en onafhankelijk onderzoek te laten doen naar de mogelijke manipulatie van cijfers.

Cramer gaf aan eerst te willen wachten op de uitkomsten van een internationaal onderzoek, die in het voorjaar worden verwacht. Vervolgens zou een onafhankelijke instantie - als de door Helma Nepperus voorgestelde Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) - het Nederlandse onderzoek voor zijn rekening kunnen nemen.

Helma Neppérus: “De pure winst van dit debat is dat betrokkenen zoals de minster, die altijd als in een Pavlov-reactie beginnen te roepen dat je de feiten ontkent als je om een gedegen onderzoek vraagt, nu beseffen dat die zogenaamde feiten inmiddels echt wel een grondige evaluatie verdienen.” 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten