donderdag 19 november 2009

Europese Liberalen verenigingen zich achter Kroes

Het congres van Europese liberale partijen (ELDR) kwam vandaag bijeen in Barcelona. In de ochtendmeeting werd een oproep van D66 om Neelie Kroes als Eurocommissaris te handhaven met algemeen applaus begroet. 
Kroes zal morgenachtend de Europese liberalen toespreken. Voor Nederland zijn zowel de VVD als D66 lid van de ELDR.

Algemeen wordt verwacht dat er vandaag duidelijkheid uit Brussel komt over de benoemingen van de eerste voorzitter van de Europese Raad en de Hoge Vertegenwoordiger van Buitenlands Beleid. De Europese liberalen, die om partijpolitieke redenen voor geen van beide posities in aanmerking komen, eisen een zware economische post op in de Europese Commissie en erkennen met hun massale applaus dat de zittende Nederlandse Eurocommissaris voor deze post een absolute kanshebber dient te zijn.

VVD woordvoerder Ten Broeke, in Barcelona aanwezig als delegatieleider van de Nederlandse liberalen, is ingenomen met de steun van het congres en de oproep van D66. Ten Broeke: "In amper een week is er in Nederland van links tot rechts en door zowel burgers als bedrijven enorme steun uitgesproken voor de continuering van Neelie Kroes op een zware economische functie, bij voorkeur Mededinging. Dat is werkelijk hartverwarmend! Nederland wil Neelie, en nu is ook duidelijk uitgesproken dat de liberalen in Europa Neelie steunen!"

Hans van Baalen, fractieleider van de VVD in het Europees Parlement, meldt vanuit Barcelona: "Het is ongelooflijk hoe breed de steun voor Neelie is, daar kan Barosso niet meer omheen!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten