maandag 28 september 2009

VVD keurt voorkeursbehandeling allochtone leerlingen af

De VVD is het niet eens met het voorkeursbeleid ten aanzien van allochtone leerlingen dat een Haags gymnasium voert.


Ineke Dezentjé Hamming: “Ik kan mij niet voorstellen dat het een schoolbestuur wettelijk is toegestaan bepaalde leerlingen een voorkeursbehandeling te geven op grond van hun etnische achtergrond. We hebben in Nederland een wet gelijke behandeling!”

De VVD is van mening dat de ontwikkeling dat steeds meer onderwijsinstellingen via een voorkeursbehandeling allochtone leerlingen aan zich proberen te binden niet alleen oneerlijk is voor autochtone leerlingen. Het zorgt er ook voor dat allochtone leerlingen neergezet worden als een soort B-categorie, die zonder voorkeursbeleid niet succesvol zou kunnen zijn.

Woordvoerder Integratie Paul de Krom:”Het wordt tijd dat we stoppen met dergelijke voorkeursbehandelingen, die sympathiek lijken maar in werkelijkheid een diep neerbuigende grondslag hebben. Nederlanders met een allochtone achtergrond moeten in onze samenleving gewoon volwaardig worden behandeld.”

De VVD vraagt de minister van WWI en de staatssecretaris van Onderwijs het voortrekken van allochtone leerlingen op scholen een halt toe te roepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten