woensdag 14 oktober 2009

CDA prestaties in het verleden bieden hopelijk geen garantie voor de toekomst

Dat staatssecretaris Albayrak het vreemdelingen- en asielbeleid bewust uit de hand laat lopen, is bekend. Maar wat te denken van het CDA dat elke keer in de media stoere uitspraken doet, maar in de kamer nooit thuis geeft om het beleid écht om te gooien.

Het CDA stemde tot nu toe tegen het ene concrete voorstel na het andere om het beleid aan te scherpen. “De VVD hoopt dat deze CDA prestaties geen garantie zijn voor de CDA prestaties in de toekomst”, aldus VVD Woordvoerder Paul de Krom.

Debat 2015: Een frisse wind

Ontwikkelingsamenwerking is het afgelopen jaar een actueel thema geweest in de politiek.

Vaak levert dit dezelfde conclusies, stokpaardjes en tegenstellingen op. ‘Laat maar waaien’ denk je dan.

Daarom is het hoog tijd voor een nieuwe, frisse wind. Politiek 2015 organiseert in samenwerking met de Nederlandse politieke partijen* een debat over de toekomst van ontwikkelingssamenwerking.

Hans van Balen zet Neelie Kroes in tegen Berlusconi

VVD-delegatieleider in het Europees Parlement Hans van Baalen heeft voorgesteld dat Eurocommissaris Neelie Kroes van Mededinging de media-concentratie in Italie onderzoekt.

VVD en PVV pakken snelrecht op waar het kabinet het laat liggen

VVD en PVV zijn teleurgesteld over de lakse reactie van Kabinet en Kamer op het voorstel om snelrecht op grote schaal mogelijk te maken. De partijen komen daarom met een eigen voorstel.

VVD en PVV zullen gezamenlijk werken aan een wetsvoorstel dat het mogelijk maakt dat enkel het dagvaarden voor snelrecht, reeds ertoe leidt dat verdachten tot de berechting blijven vastzitten. Dat moet geregeld worden in een toevoeging aan de gronden voor voorlopige hechtenis.