zondag 27 september 2009

Oproep van de VVD naar aanleiding van het tv-programma Kassa.


VVD-Tweede Kamerlid Brigitte van der Burg heeft zaterdagavond een oproep gedaan in het televisieprogramma Kassa aan mensen met twee huizen en dubbele woonlasten, die problemen ondervinden bij het verkrijgen van een vergunning om tijdelijk een van de twee woningen te kunnen verhuren.

Stichting Tijdelijk Twee Woningen (http://www.tijdelijktweewoningen.nl/) heeft zes weken geleden onderzoek gedaan naar de bekendheid van de leegstandswet bij gemeenten binnen Nederland onder 60 gemeenten. Van deze 60 gemeenten bleken 25 gemeenten geen informatie op hun website te hebben. Ook was het bij navraag niet mogelijk om informatie te krijgen over hoe te handelen om een vergunning te krijgen. Het gaat hier dus om 40% van de gevallen. Van deze lijst is op 25 september 2009 bij vier gemeenten gecheckt of de situatie was veranderd, te weten Alkmaar, Almelo, Helmond en Groningen. Dit was niet het geval.

Van Middelkoop gaat een brug te ver

De VVD heeft met ontzetting vastgesteld dat defensie besloten heeft om na volgend jaar geen medewerking te verlenen aan het defilé in Wageningen.

Onaanvaardbaar dat dieven, oplichters en fraudeurs in Flevoland vrij spel hebben.

Den Haag
De VVD vindt het niet aanvaardbaar dat dieven, oplichters en fraudeurs in Flevoland door politie en Justitie met rust worden gelaten.

Laetitia Griffith: “Ik begrijp dat het politiekorps Flevoland beleid heeft ontwikkeld om alleen nog maar aandacht te besteden aan gewelds-, jeugd- en zedenzaken. Ik wil van de ministers weten hoe dit beleid zich verhoudt tot de gemaakte afspraken dat zaken met een bekende dader prioriteit hebben.”

VVD wil boete voor te laat betalende overheid



VVD-woordvoerder Ton Elias wil dat een boete van vijf procent wordt opgelegd aan overheidsinstellingen die facturen van het bedrijfsleven te laat betalen.


De opslag zou vanaf de eerste dag dat een factuur te laat betaalt wordt, moeten kunnen worden gevorderd door het bedrijf dat onnodig lang op zijn geld zit te wachten.

"Dan stopt die pure laksheid bij de overheid, ze werken dat parafencircus maar eens wat rapper af!" Ook moeten ambtenaren die herhaaldelijk facturen te lang laten liggen, worden aangepakt tot en met eventueel ontslag.

Fred Teeven voelt Hirsch Ballin aan de tand over Saban B.

Fred Teeven heeft minister Hirsch Ballin van Justitie afgelopen woensdag in een interpellatiedebat aan de tand voelen over de vrijlating van mensenhandelaar Saban B.


Saban B. kreeg toestemming zijn vrouw en kind te bezoeken en vluchtte vervolgens naar Turkije.

Mark Rutte plaatst 'staatsschuldmeter' bij ingang Tweede Kamer

VVD-fractievoorzitter Mark Rutte heeft woensdagmorgen voor de deur van de Tweede Kamer een staatsschuldmeter onthuld.

Op deze meter is te zien hoe hoog de staatschuld is en hoe snel deze dankzij het kabinet toeneemt.

Het filmpje bekijken waarin Mark Rutte het startsein geeft zie je hieronder

VVD eist helderheid over koopzondagen

VVD-woordvoerder Ton Elias vindt het onbegrijpelijk dat het kabinet de beslissing over de beperking van het aantal koopzondagen wederom met een jaar uitstelt. “Dit is het zoveelste bewijs dat dit kabinet niet regeert, maar vooruitschuift.”

Shariarechtspraak in strijd met Nederlandse rechtorde

VVD-woordvoerder Paul de Krom heeft in de Tweede Kamer krachtig stelling genomen tegen invoering van elke vorm van shariarechtspraak in Nederland.


De Krom: "de boodschap van de VVD aan iedereen die de sharia in ons land wil invoeren is simpel: nee, vergeet het maar. Nu niet, morgen niet, niet via de voordeur en niet via de achterdeur. Alle deuren moeten dicht en de sleutel weggegooid". Volgens de VVD is de sharia onverenigbaar met onze rechtsorde en de beginselen van onze liberale rechtsstaat. Daaraan wordt niet gemorreld. De VVD wil dat het kabinet alle mogelijke wettelijk middelen inzet om dergelijke praktijken te stoppen.

Hieronder vindt u de inbreng van VVD woordvoerder Paul de Krom in het debat