donderdag 15 oktober 2009

VVD wil hardere aanpak criminaliteit bedrijfsleven

De VVD pleit vandaag voor hardere maatregelen tegen de toenemende criminaliteit in het bedrijfsleven. 

Woordvoerder Fred Teeven: “Ik maak mij grote zorgen over de blijvende overlast en criminaliteit waar winkeliers mee te maken krijgen. Ondanks het feit dat het kabinet heeft toegezegd hier maatregelen tegen te nemen, is de criminaliteit alleen maar toegenomen.”

VVD wil verkoop erfpachtgrond recreatiewoningen op waddeneilanden

De VVD wil dat het voor bezitters van recreatiewoningen op de Waddeneilanden mogelijk wordt om de grond waar hun woning op staat te kopen. 

Momenteel is het zo dat op de Waddeneilanden een zeer groot gedeelte van de grond eigendom is van Staatsbosbeheer. Op Vlieland gaat het zelfs om 80% van de grond. Eigenaren van recreatiewoningen in dit gebied hebben de grond in erfpacht.

vvd wil aanpak energiezuinige woningen die loont voor eigen woningbezitter schatkist bouw en maatschappij

De VVD wil na het debacel van de campagne “meer met minder” dat eindelijk gekozen wordt voor een realistische integrale aanpak om huizen energiezuiniger te maken. 

“We moeten los zien te komen van de huidige versnipperde  aanpak. Wat dubbel glas hier, een particuliere lening daar, en dan weer een waardecheque. Dit gaat allemaal niets helpen. Het wordt tijd dat de huizenbezitter serieus genomen wordt door dit kabinet” aldus VVD-Tweede Kamerlid Brigitte van der Burg.