dinsdag 13 oktober 2009

VNO-NCW en MKB-Nederland: minister moet ingrijpen bij Buma/Stemra


Redactionele bijdrage

De ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zijn verbolgen over het voornemen van Buma/Stemra om bedrijven te laten betalen voor muziekfragmenten van videosites die zij integreren in hun eigen internetsite.

Dat druist volledig in tegen de afspraken die zijn gemaakt in de werkgroep-Pastors, waarin ondernemers- en auteursrechtenorganisaties samenwerken om de uitvoering van auteursrechteninning te vereenvoudigen en te verbeteren. VNO-NCW en MKB-Nederland vragen zich ernstig af of verder overleg in de werkgroep nog wel zinvol is en vragen ingrijpen van de minister.

'Regering, Regeer!'

Fractievoorzitter Uri Rosenthal maakt zich grote zorgen om de positie van Nederland op de internationale ranglijsten. De arbeidsproductiviteit neemt af en ook qua onderwijs en onderzoek doen we het steeds minder goed.


Rosenthal: “Jaren achtereen was de ambitie een toppositie op de internationale ranglijsten. Ons land dreigt het niet meer te redden in de internationale concurrentieslag tegenover landen met een forsere technology push. Het gevoel van urgentie lijkt totaal te ontbreken bij dit kabinet en dat is zorgwekkend.”