maandag 28 september 2009

VVD keurt voorkeursbehandeling allochtone leerlingen af

De VVD is het niet eens met het voorkeursbeleid ten aanzien van allochtone leerlingen dat een Haags gymnasium voert.


Ineke Dezentjé Hamming: “Ik kan mij niet voorstellen dat het een schoolbestuur wettelijk is toegestaan bepaalde leerlingen een voorkeursbehandeling te geven op grond van hun etnische achtergrond. We hebben in Nederland een wet gelijke behandeling!”

VVD verheugd over Boerkadraai CDA

De VVD is verheugd dat het CDA inmiddels ook bereid lijkt om een boerkadraagster uit te sluiten van de bijstand. Twee jaar geleden stemde het CDA nog tegen een soortgelijk voorstel. “Een late, maar welkome draai van het CDA”, aldus VVD-Tweede Kamerlid Paul de Krom.


De Amsterdamse burgemeester Job Cohen stelde maandagochtend in een interview in dagblad Trouw dat een vrouw die haar boerka niet uit wil doen om werk te krijgen, ook niet om een uitkering hoeft te vragen. In reactie op die uitspraken hebben CDA en PvdA nu laten weten het eens te zijn met Cohen. Twee jaar geleden stemden zowel het CDA als de PvdA nog tegen een motie met gelijke strekking. “Ik ben verheugd dat het CDA en de PvdA nu wel bereid zijn om boerkadraagsters uit te sluiten van de bijstand. Jammer dat het allemaal zo lang heeft moeten duren, maar prettig dat we het nu wel gaan regelen”, aldus De Krom.