donderdag 22 oktober 2009

VVD roept minister Cramer op reëlere klimaatdoelen na te streven



Op weg naar de klimaatconferentie in Kopenhagen lijken minister van VROM Jacqueline Cramer en haar Europese collega's ieder gevoel voor de realiteit verloren te hebben.



Afgesproken is om in 2050 95% minder CO2 uit te stoten dan in 1990. De VVD vindt dat deze afspraak veel te ver in de toekomst ligt en met het oog op de klimaattop half december in Kopenhagen nog het meest aan een sprookje van Andersen doet denken.

VVD-Tweede Kamerlid Helma Neppérus: " Zo een doel is uit de lucht gegrepen en niet werkbaar. Noem liever voor het jaar 2020 een reëel percentage en zorg dat je dat haalt. Verder zouden de ministers zich eindelijk eens moeten gaan richten op het zoeken naar nieuwe energiebronnen, in plaats van extra kolencentrales te bouwen die voor veel extra uitstoot zorgen. Ook het niet langer afwijzen van kernenergie zou de doelen een stuk haalbaarder maken."

1 opmerking:

  1. Als bij wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de werkelijkheid afwijkt van de theorie is het raadzaam de theorie tegen het licht te houden en niet de waarnemingen aan te passen.

    Phil Jones ex topman CRU, die na de mail affere moest aftreden, heeft bij nader onderzoek moeten aangegeven dat uit de waarnemingen van de afgelopen periode is gebleken dat er tussen 1995 en 2000 geen significante opwarming heeft plaats gevonden en na 2000 er sprake was van afkoeling.

    Zie www. klimaatfraude.info waar dit intervieuw deels van commentaar voorzien is afgedrukt.

    BeantwoordenVerwijderen